Naisleijonien tähtimalivahti Noora Räty hyväksyy naisten maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustosen pahoittelut liittyen tämän taannoisiin sanomisiin koskien Rädyn maajoukkue-edustusta.

Räty ja SJRY:n toiminnanjohtaja Risto Kauppinen kävivät keskiviikkoiltana keskustelun Suomen Jääkiekkoliiton kanssa viime viikkoina julkisuudessa olleista lausunnoista. Jääkiekkoliitosta paikalla olivat naisten maajoukkueen päävalmentaja Mustonen, puheenjohtaja Harri Nummela sekä toimitusjohtaja Matti Nurminen.

Mustonen toisti tapaamisessa tiistaina julkisestikin esittämänsä anteeksipyynnön, jonka Räty hyväksyi.

– Pasi on myöntänyt virheensä ja menneisyyttä ei voi enää muuttaa. Voimme vaikuttaa vain hetkeen, jossa nyt elämme. Voin itse vaikuttaa vain siihen, miten reagoin asiaan ja miten annan sen vaikuttaa omaan energiaan, tunteisiin, ajatuksiin tai tekoihin. En halua puida asiaa sen enempää julkisuudessa, koska media tarttuu tällä hetkellä kaikkiin kommentteihin, mikä ei ole reilua muita pelaajia kohtaan, jotka ovat minulle tärkeitä ihmisiä. He ansaitsevat täyden rauhan pelata Kanadaa vastaan nyt viikonloppuna, Räty kommentoi Suomen Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Olen kiitollinen siitä tuesta, jonka olen saanut nykyisiltä ja vanhoilta pelikavereilta. Haluan myös kiittää SJRY:tä sekä HPK:ta, jotka ovat olleet asian kanssa korvaamaton tuki. Tällaisessa tilanteessa on tärkeää, että pelaaja ei jää asian kanssa yksin.

Räty haluaa myös selventää, että hän ei kieltäytynyt MM-kisoista, kun hän ilmoitti, että on työesteiden vuoksi olevansa estynyt osallistumaan kisoihin valmistavalle leirille. Keskiviikon tapaamisessa nähtiin kaikkien kannalta tärkeäksi selvittää, mitkä ovat apurahan ehdot ja mihin se urheilijaa velvoittaa.

– Apuraha on hieno ja elintärkeä tuki naiskiekolle, mutta toivon itse selkeämpää linjausta, mitä raha yksityiskohtaisesti urheilijalta velvoittaa. 32-vuotiaan taloudelliset velvoitteet kuten asuntolaina, asumisen muut kulut ja autolaina tuovat isomman kulurakenteen elämään kuin esimerkiksi nuorella opiskelijalla. Silloin pelaajalla pitää olla muitakin tuloja kuin Olympiakomitean tukiraha, Räty päättää.

Lähde: SJRY