Helsingissä pelatussa Euro Hockey Tourin Karjala-turnauksessa komean ilmaveivimaalin veivannut venäläinen Matvei Mitshkov, 16, on maassa kuuma puheenaihe. Teinipoika on pelannut tällä kaudella KHL:ssä uransa ensimmäiset 10 peliä pistein 2+1=3.

Lisäksi hän on urakoinut MHL:ssä, jossa vyölle on kertynyt Pietarin SKA-1946:ssa ja SKA-Varyagi im. Morozova -joukkueessa kahdeksan peliä hämmästyttävin tehoin 11+7=18.

Venäjän Jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja, ja SKA Pietrain varapresidenttinä toiminut Roman Rotenberg kertoi Championatin haastattelussa, että pelaajan taival on jatkumassa väkevistä näytöistä huolimatta MHL:ssä.

– Mitshkov pelaa siellä siksi, jotta hän saa vastuuta paljon, voi olla johtaja joukkueessa ja kehittyä. Olemme alati yhteydessä hänen ja hänen vanhempiin. Hän on alaikäinen koulupoika, joka tekee läksynsä.

– Etsimme alati ratkaisuja hänen kehittymsensä eteen. Hän on ainutlaatuinen kiekkoilija, mutta tulevaisuutta ei voi pakottaa. Eikä häntä voi ylikuormittaa.

Nollanelonen Mitshkov tulee varausikään vasta vuonna 2023. Häntä on pidetty ykkösvarausvaihtoehtona.