Suomalaiskaksikon Artturi LehkonenJoel Armia tukala arki NHL:ssä jatkuu. Pittsburgh Penguins kuritti Montreal Canadiensia perjantaiyönä avauserässä kolmesti voittaen matsin tyrmäävästi 6-0.

Stanley Cupin finaaleissa viime kaudella nähdylle Habsille tappio oli erityisen raaka, sillä kamppailusta pystyi käyttämään termiä jumbo-ottelu. Pens on itäisen konferenssin 13:ntena ja Canadiens viimeistä edellisenä takanaan vain surkea Ottawa Senators.

Reilut 11 minuuttia urakoinut laituri Armia selvisi pelistä vähintään tyydyttävin paperein, kun pelaajan tehotilasto jäi komeasti nollille. Muut hyökkääjät jäivät miinukselle, ja nollaan Habs-leiristä kykeni lisäksi vain kaksi pakkia.

Lehkonen pelasi vajaat 16 minuuttia ottaen tehotilastoon siedettävän lukeman -1. Montrealiin äskettäin siirtynyt nuorten maailmanmestaripuolustaja Sami Niku oli sivussa Habsin kokoonpanosta.

Ottelun kolmas suomalainen, Pensin Kasperi Kapanen syötti joukkueensa ylivoimalla syntyneen toisen niitin.

– Emme olleen lainkaan pelissämme sisällä. Olimme huonoja, Canadiens-luotsi Dominique Ducharme manasi Montreal Gazzeten mukaan.

Montrealin vuori alkaa olemaan ylöspäin varsin jyrkkä. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan sillä on nimittäin matkaa jo kahdeksan pinnaa. Tuota eroa ei nykyvireellä kiinni otetaan – no, ainakaan hetkessä.