JYPin 21-vuotias puolustaja Anttoni Honka debytoi Liigassa jo kaudella 2017-18. Kyseisellä ja sitä seuraavalla kaudella vastuuta Liigassa ei vielä tullut kovinkaan paljoa, mutta nyt edelliset kaksi kautta Honka on kuulunut JYPin runkopelaajiin.

Liiga-urallaan Honka on ehtinyt pelaamaan jo 169 ottelua. Noissa ovat syntyneet puolustajalle komeat tehopisteet 13+67=80. Kaikki ottelut Honka on pelannut JYPin paidassa lukuun ottamatta kaudella 2018-19 Jukureissa lainalla pelattua 11 ottelua.

Hongan pistemäärä Liigassa on kova myöskin koko sarjan historian mittapuulla. Hän on tällä hetkellä Liigan historian viidenneksi tehokkain alle 22-vuotias puolustaja. Tilaston kärkipaikkaa hallussaan pitää Reijo Ruotsalainen, joka tehtaili upeat 124 tehopistettä Liigassa alle 22-vuotiaana.

Tilaston seuraavaan sijaan Hongalla on tällä hetkellä matkaa kahdeksan pistettä. Mikäli Hongan pistetehtailu jatkuu lähitulevaisuudessa viime kausien veroisena, hänellä on realistiset mahdollisuudet nousta kyseisellä listalla vähintään toiseksi. Honka täyttää 22 vuotta ensi lokakuussa.

Tällä kaudella lupaava nuori puolustaja on tehnyt 21 otteluun tehopisteet 1+12=13. Viime kauden 58 otteluun syntyivät puolestaan komeat tehot 4+27=31.

Liiga

@smliiga
JYPin Anttoni Honka kuuluu Liiga-puolustajien pistepörssin kärkinimiin. 21-vuotias Honka on kunnostautunut ratkaisuroolissa myös aiemmilla kausillaan. Kaksinkertaisen maailmanmestarin edellä alle 22-vuotiaiden puolustajien tilastossa on vain neljä nimeä.
#JYPliiga #Liiga