NHL:ssä uransa toisen ottelun pelannut NY Islanders -puolustaja Robin Salon taival tarunhohtoisessa jatkui maanantaiyönä kaksijakoisissa merkeissä. Joukkue taipui 0-3-tappioon Toronto Maple Leafsia vastaan.

Scott Mayfieldin rinnalla kakkosparissa luutinut seuran oma, juhannuksen 2017 kakkoskierroksen 46. varaus pelasi koko joukkueesta toiseksi isoimmat minuutit, kun vastuuta irtosi peräti 22.34 ja 24 vaihtoa. Isommat minuutit kellotti ainoastaan Mayfield – 23.14.

Vaikka Salo vastuuta isosti saikin, jäi illasta myös pieni ja kenties paha sivumaku. Salon eräs oman puolustusalueen poikittaissyöttö meni pahasti vihkoon, ja Mitch Marner rokotti vastahyökkäyksestä armotta 0-3-ratkaisun.

Zdeno Chara ei lähtenyt lyttäämään nuorten maailmanmestaria. Hän puhui pelin jälkeen Salosta ja Grant Huttonista lehdistötilaisuudessa, joka löytyy esimerkiksi Islanders Videos -nimiseltä Twitter-tililtä.

Islanders Videos

@SNY_Islanders
Zdeno Chara on how Robin Salo and Grant Hutton have stepped up amid the Islanders' COVID-19 outbreak:

"For them to come in and fill these spots is a big positive. I think they're just showing that they can play in this league and they've done a great job for us. Credit to them."

– Se on suuri ja iso positiivinen asia, että he tulevat sisään ja täyttävät nämä paikkansa. Mielestäni Salo ja Hutton ovat osoittaneet voivansa pelata tässä sarja. He ovat tehneet hienoa työtä eteemme – kiitos siitä.

Islandersin koneet ovat yskineet. Joukkue räpiköi itäisessä konferenssissa kolmanneksi viimeisenä.