Lukko pääsi CHL:ssä jatkoon pelaamatta toista osaa – vastustajajoukkueessa ei tuomiota purematta niellä: ”Olemme ryhtyneet toimiin”

© Kuva: Getty Images

Italialaisjoukkue Bolzano koki jonkin sortin oikeusmurhan jääkiekon CHL:ssä, kun se putosi puolivälieristä saamatta mahdollisuutta edes kamppailla siitä. Lukko selvisi joukkueiden  pudotuspelien avauskierroksen otteluparista jatkoon toisen osan jäädessä pelaamatta raumalaisten koronavirustartuntojen takia.

CHL kertoi sittemmin tiedotteessaan, että raumalaisjoukkue pääsee puolivälieriin. Se voitti avausosan 3-1.

– Olimme äärimmäisen pettyneitä kuullessamme päätöksestä. Emme päässeet pelaamaan toista osaa meistä riippumattomista syistä. Olisimme tiukan ensimmäisen osan ansiosta ansainneet toisen ottelun, seuran kotisivujen tiedotteessa manattiin.

– Pidämme päätöstä moraalisena iskuna sekä seuraamme että fanejamme kohtaan – joista osa saapui Raumalle. Urheilulliselta puolelta katsottuna Lukko ansaitsee onnittelut ensimmäisen osan voitosta onnet jatkoon.

Fanien tavoin myös Bolzanon joukkue ehti pyörähtämään Raumalla.

– Olemme ryhtyneet toimiin arvioidaksemme valituksen ja/tai muun vaihtoehdon mahdollisuuden.

CHL:n puolivälieräparit ovat tuoreimpien tietojen mukaan München-Lukko, Tappara-Rouen, Rögle-Sparta Praha ja Frölunda-Leksand.