Pittsburgh Penguinsin kakkosketjun laidassa hyökännyt Kasperi Kapanen nousi joukkueensa sankariksi, muttei tähdistöön lauantaiyönä NHL:n kiitospäivän pelissä. Pens kellisti NY Islandersin jalkapallolukemin 1-0 suomalaisen oltua ottelun ainoa maalintekijä.

Häkki syntyi toisen erän loppupuolella ja se jatkoi tällä kaudella 20 ottelussa tehot 5+7=12 iskeneen laitahyökkääjän viime aikojen hyvää virettä. Esimerkiksi kahdeksan edellistä matsia ovat kasvattaneet Kapasen pistepussia lukemin 2+3=5.

Pens oli vieraillut Islesin kotihallissa edellisen kerran viime toukokuussa, jolloin kotijoukkue päätti pingviinien kauden pudotuspelien ykköskierroksella 5-3-tuloksella voitoin 4-2.

– Veikkaan, että tämä matsi merkkasi paljon kaikille silloin mukana olleille. Emme pitäneet siitä tavasta, miten se silloin päättyi. He ovat toki edelleen hyvä joukkue, vaikka sieltä puuttuu joitain äijiä. Annoimme pelille tänään täydet 60 minuuttia ja se riitti, nuorten maailmanmestari sanaili joukkueensa kotisivuilla.

Nollapeli oli Penguinsille ja sen tulikuumalle maalivahti Tristan Jarrylle kolmas viiteen edelliseen otteluun. Joukkue on kivunnut itäisessä konferenssissa jo kahdeksannelle sijalle.

– Jarry on itsevarmuus, sen tietävät kaikki. Hän on rauhallinen ja se antaa meille muille itseluottamusta. Hän on iso asia menestyksemme takana, ilman valintaa tähdistöön jäänyt suomalainen jatkoi.