Buffalo Sabresin tolppien välissä on käynyt peräti viisi eri molaria, ja yksi heistä on Ukko-Pekka Luukkonen. Hän on torjunut kolmessa pelissä mainioin ottein, kun pikkumustat ovat pysähdelleet peräti 93,8 pinnan tarkkuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on sekin hulppea 1,98.

Viime yönä Luukkonen näytti parastaan Washington Capitalsia vastaan ottamalla peräti 40 koppia. Vahti nousi tapetille tietysti näiden myötä, mutta eräs torjunta keräsi kehuja. Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari nollasi tähtihyökkääjä Jevgeni Kuznetsovin kädellään.

– Se oli yksi niistä liikkeistä, joita täytyi vain yrittää siinä hetkessä. Siinä oli paljon onnea mukana. Kiekko voi pahimmillaan mennä vaikka mistä sisään, joten sitä yrittää aina kaikin tavoin tehdä voitavansa, suomalainen ynnäsi vaatimattomaan sävyyn NHL:n nettisivujen jutussa.

Buffalo hävisi voittolaukauskisassa, mutta Luukkosesta tappio ei jäänyt kiinni. Sabres-luotsi Don Granato ei säästellyt sanoissaan sunnuntaina.

– Hänen maksimaalinen taso on erittäin korkea, eikä hän ole siihen vielä päässyt. Luukkosen esitykset kahdessa edellisessä kamppailussa ovat olleet hyviä. Itseluottamus ja hallinta maalinsuulla ovat olleet esillä. Hän on tällä hetkellä hyvässä nosteessa ja pystyy erinomaisesti lukemaan vastustajien laukauksia.