Buffalo Sabresin suomalaisvahti Ukko-Pekka Luukkonen nousi keskiviikon vastaisena yönäkin joukkueessaan isoon rooliin ja itse asiassa myös koko Winnipeg Jets -matsissa. Buffalo voitti numeroin 4-2, ja 34 koppia ottanut suomalainen valittiin matsin kakkostähdeksi.

Buffalo Sabres

@BuffaloSabres
34 saves and his first @nhl win of the season🔥

Congrats, @ukkopekkaluukko!

Maalikooste tästä tai ohesta:

Kun Buffalon maalilla on käynyt peräti viisi vahtia, riittää pelaavien torjujien – saatika ykkösvahdin – pelipaikasta kilpailua. Luukkosen torjuntaprosentti ennen viime yötä oli kolmen pelin jälkeen vakuuttava 93,8. Suomalainen on pelannut lisäksi AHL:ää Rochester Americansissa 12 pelin verran (88,8).

– Se, kuinka hän reagoi vastoinkäymisiin, on todellakin avainkysymys jokaisen nuoren pelaajan arjessa, Sabres-luotsi Don Granato oli sanonut seuran kotisivuilla.

Mistä siis on kysymys?

– Emme halua heidän joutuvan tilanteeseen, jossa he ovat ylikuormitettuja tai tuntevat itsensä olevan sellaisessa tilassa. Se voisi hidastaa kehitystä tai viivästyttää kehittymistä jatkossa.

Buffalon maalivahtiosastolla ovat tällä kaudella esiintyneet nuorten maailmanmestarin lisäksi Craig Anderson (92,1), Dustin Tokarski (90,3), Aaron Dell (87,2) ja Malcolm Subban (76,0).