Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue on tuore Euroopan Nuorten Olympiafestivaali -turnauksen mestari. Kajaanin pelien isäntäjoukkue päätti viiden päivän tiukan rutistuksen perjantaina Venäjästä irronneeseen 4-3-voittoon.

Sinivalkoiset etenivät turnauksesta voitosta voittoon, ja täydellä pistepotilla irtosi luonnollisesti mestaruus. Viikon aikana isäntien jalkoihin jäivät myös Latvia, yllättäen pronssille noussut Valko-Venäjä ja Tshekki.

– Taistelu ja sitoutuminen toivat kultaa. Neljä peliä viiteen päivää on kova fyysinen rutistus. Matkan aikana putosi pelaajia. Kuorma on ollut pirun kova, joten hattua pitää nostaa, päävalmentaja Mika Marttila sanoi Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

Suomen tehokkaimmat pelaaja turnauksessa olivat pisteet 2+3 summanneet Jere Lassila, Lenni Hämeenaho, Aleksanteri Kaskimäki ja Oskari Vuorio. Näistä Kaskimäki on nähty jo Liigassa HIFK:n väreissä maalintekijänä.