New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkasen sunnuntaiyön suoritus Pittsburgh Penguinsia vastaan oli vähintään kaksijakoinen. Pelaaja teki joukkueelleen 1-2-kavennuksen 2-3-tappioon päättyneessä pelissä, mutta vastaavasti hän lahjoitti Pensille voittomaalin.

 

Kuokkanen pisti kiekon epäonnisessa tilanteessa laitaa pitkin ylöspäin omalta puolustusalueelta, mutta keskialueelle kumilätkä ei koskaan päätynyt. Syöttö oli auttamatta liian löperö, ja auenneesta tilanteesta Pensin Michael Matheson pääsi niittaamaan voittomaalin päätöserän puolivälissä.

Tappio oli Devilsille tyly, koska Pensin suoritus oli voittomaalin tekijän mukaan kaukana parhaasta.

– Näytti siltä, että emme saaneet hommia oikein rullaamaan. Tämä ei ollut paras pelimme, mutta pystyimme silti voittamaan. Se oli tietysti valtava juttu, maalintekijä Matheson sanaili NHL:n nettisivuilla.

Kuokkanen kasvatti itse maalinsa myötä kauden saldon lukemiin 4+2. Tehotilasto jäi nollille, ja vastuuta irtosi viisi sekuntia päälle kymmenen minuuttia. Pittsburghin Kasperi Kapanen pelasi tehoitta 16.29. Myös hänen plusmiinus-vertailu jäi nollille.

Pens on kerännyt pisteitä idän joukkueista seitsemänneksi eniten (39), Devilsin saldo 25 pinnaa on 12:nneksi eniten.