Loppuvuoden välipäivien perinteinen Spengler Cup pyörähtää vauhtiin Sveitsin Davosissa tällä viikolla. Sveitsiläisjoukkue Ambri-Piotta vetäytyi kuuden joukkueen turnauksesta koronatilanteen takia, ja sen tilalle mukaan tulee kokoomajoukkue Bern Selection.

Biel-Biennen päävalmentaja Antti Törmäsen luotsaaman joukkueen kokoonpano on nähtävissä Spengler Cupin nettisivuilla. Porukassa on mukana useita tuttuja suomalaisnimiä.

Suomalaispelaajista mukana ovat Ambri-Piottan pakki Juuso Hietanen, Bielin Lauri Korpikoski ja Jere Sallinen sekä Tigersin Harri Pesonen.

Muita tuttuja nimiä ovat Jukureissa tehokkaasti aikoinaan luutinut Biel-pakki Aleksandr Jakovenko sekä vapaa-agentti Bobby Ryan.

Hänen aikansa Ottawa Senatorsin paidassa päättyi syksyllä 2020, kun Senators jenkin 7,25 miljoonan dollarin vuositulot taanneen sopimuksen kaksi viimeistä kautta ulos. Tällä kaudella hän ei ole pelannut missään, kun syksyn try out ei johtanut sopimukseen Detroit Red Wingsissä.

Tapaninpäivästä uudenvuodenaattoon urakoitavassa Spengler Cupissa pelaavat lisäksi Kuopion KalPa, tshekkiläinen Sparta Praha, slovakialainen Slovan Bratislava, ruotsalainen Frölunda ja isäntäjoukkue HC Davos.