Tällä liigakaudella jopa pistepörssin kärjessä käynyt Topi Niemelä on tekemässä itsestään kovaa nimeä ympäri maailman. Valtamedia The Athleticin asiantuntijat kertoivat arvionsa pelaajan tulevaisuuden näkymistä.

Suomessakin aikoinaan pelanneen Hayley Wickenheiserin mukaan Niemelän sopeutuminen pohjoisamerikkalaiseen kiekkoon on kiinni Toronto Maple Leafsin GM Kyle Dubasista.

– Liiga on hyvä sarja, ja siellä hän dominoi. Ennusmerkit ovat hyvät, Toronton pelaajakehitysosastoon kuuluva ex-pelaaja sanoi lähteen mukaan.

Niemelä oli tehnyt Liigassa ennen joulutaukoa 31 ottelussa huikeat tehot 6+18=24. Toronton vuoden 2020 kolmannen kierroksen 64. varauksen aiempi piste-ennätys oli 1+6=7. Nykyinen pistetahti on suorastaan vallaton.

Pelaajalla on erään nimettömän lähteen mukaan ”kaikki työkalut NHL:ään”. Kokonaisvaltaisuutta tulee kuitenkin petrata, ja etenkin fysiikkaa sekä kaksinkamppailuvoimaa.

– Ennen tätä kautta näytti siltä, että hän olisi NHL-tasoa perässä kaksi-kolme vuotta. Nyt ero on ehkä enää vuoden. Eväitä siellä pelaamiseen ensi kaudella on, Corey Pronman heitti.

Pelaajan kiekollisia taitoja ei siis turhaan hehkutettu jutussa. Sekin on kuulemma silmiinpistävää, kuinka Niemelä ottaa opikseen alakerran ajoittaisista virheistä.

Alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalisti edustaa Suomea Kanadan Edmontonissa pelattavissa ikäluokan tämän vuoden MM-kisoissa.