NHL:n taannoinen päätös kieltää pelaajiltaan osallistuminen Pekingin olympiaturnaukseen on herättänyt isoja huolia Euroopan huippusarjoissa.

Kiinan rajut koronaprotokollasäädökset saattavat tarkoittaa kisoihin osallistuville pelaajille jopa viiden viikon mittaista karanteenia siinä tapauksessa, että nämä sattuisivat saamaan koronatartunnan kesken turnauksen.

Ruotsin pääsarja SHL:n huippujoukkue Frölundan päävalmentaja Roger Rönnberg otti tahollaan rajusti kantaa pelaajiensa mahdolliseen Kiinan reissuun.

– Teen kaikkeni pitääkseni pelaajat poissa olympialaisista. Jos NHL ei päästä pelaajia mukaan, miksi meidän pitäisi? Se vaikuttaa hyvin oudolta ja epäloogiselta. Luulen heidän ymmärtävän, että kunnioitan heidän unelmiaan. Mutta uskon heidän ymmärtävän myös sen epäloogisuuden, että NHL kieltää pelaajiaan ja että meidän pitäisi lähettää tilalle omamme, Rönnberg lataa Göteborg-Postenin haastattelussa.

Tämän hetkisten tietojen mukaan olympialaisssa positiivisen koronatestituloksen antaneiden pelaajien on annettava tämän jälkeen kaksi negatiivista testitulosta 24 tunnin välein. Muussa tapauksessa karanteeniaika voi venytä 21 päivästä viiteen viikkoon.