Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Ukko-Pekka Luukkonen nousi Buffalo Sabresin avainpelaajaksi – jälleen kerran – lauantai-iltana, kun hän joutui urakoimaan miehekkäät 37 torjuntaa 3-4-jatkoaikatappiossa Boston Bruinsia vastaan. Suomalainen sai Sabresin päävalmentaja Don Granatolta kehut seuran kotisivuilla.

– Tässä liigassa joukkueen parhaat pelaajat ovat syy siihen, miksi peleissä kykenee pysymään mukana. Joskus paras pelaaja on hyökkääjä, joskus pakki. Siinä vaiheessa saa olla pirun onnellinen, kun kyseessä on maalivahti.

Luukkonen on torjunut tällä kaudella seitsemässä ottelussa prosentein 92,7. Päästettyjen maalien keskiarvo on hieno 2,54.

– Olin eniten innoissani hänen kehonkielestä ja itseluottamuksesta. Hän sai tekemisen näyttämään helpolta. Luukkonen pisti vastustajat näyttämään siltä, että heidän piti tehdä töitä enemmän – kiitos Luukkosen sijainnin, urheilullisuuden ja koon, luotsi kehui.

Alkukaudesta väkevästi esiintynyt Buffalo on painunut sinne, mihin sen oletettiinkin painuvan. Joukkue on Atlantin divisioonassa kuudentena, seitsemän pinnaa viimeistä jatkopaikkaa perässä.