NHL:n parin vuoden takainen mestarijoukkue Washington Capitals pysähtyi viime yönä St. Louis Bluesin maalivahti Ville Hussoon, joka torjui selvässä 5-1-voitossa mainiot 26 kutia. Ainoan takaiskun matsin alkuminuuteilla kokenut suomalainen nousi lopulta ottelun kakkostähdeksi.

Helsinkiläislähtöisen pelaajan suoritukset pelaamissaan harvoissa otteluissa ovat olleet komeaa seurattavaa, sillä ennen viime yötä vyöllä oli seitsemän koitosta prosentein 92,7. Päästettyjen maalien keskiarvo oli sekin väkevä 2,46.

Edellisen kerran joulukuun alussa pelanneen Husson torjuntaprosentti nousi nyt lukemiin 96,3. Luotsi Craig Beruben mukaan Husso auttoi joukkuetta roikkumaan mukana alusta alkaen pelissä, jonka ensimmäinen kymppi oli Bluesille vaikein.

– Oli mukavaa päästä torjuntöihin heti. Yhden torjunnan jälkeen minusta tuntui, että pääsin peliin mukaan. Joskus on hankalampaa kuukauden tauon jälkeen, suomalainen oli itse sanonut pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Joukkueista Caps voitti Stanley Cupin vuonna 2018 ja Blues vuotta myöhemmin. Ensiksi mainittu on kerännyt pisteitä itäisen konferenssin joukkueista neljänneksi eniten ja Blues lännen porukoista kolmanneksi eniten.