Boston Bruinsin takalinjoilla tuoreeltaan kahdessa pelissä luutineen suomalaispakki Urho Vaakanaisen otteet miellyttävät. Reilut 16 ja vajaat 17 minuuttia Bruinsin takalinjoilla luutinut pelaaja on saalistanut kummassakin pelissä syöttöpisteen.

Ja se ehkä tärkein tilasto, tehotilasto näyttää lukemaa +3.

Jalat pitää kuitenkin pitää maassa, kuten joukkueen päävalmentaja Bruce Cassidy muistutti eräässä NHL:n nettisivujen jutussa.

– Hän pelasi edellisessä ottelussa hyvin, mutta nyt hänen pitää pelata hyviä pelejä putkeen. Tarkkailemme häntä koko ajan, luotsi painotti alkuviikosta.

Cassidyllä ei ole uudesta kasvostaan paljoa tietoa, ja se on toki luonnollista. Alle 20- ja alle 18-vuotiaissa MM-kultaa juhlinut Vaakanainen on pelannut suurimman osan kaudesta AHL:ää Providence Bruinsin väreissä – 23 ottelua pistein 1+7.

– Providencesta kuitenkin kantautuu toisen käden tietoa siitä, miten paljon parempi ammattipelaaja hänestä on tullut. Hän valmistautuu, suorittaa tasaisella tasolla illasta toiseen ja on valmis pelaamaan.

– Monet pelaajat joutuvat käymään läpi samanlaisen prosessin.

Boston on itäisen konferenssin joukkueita vertailtaessa sarjan kahdeksanneksi paras. Kuun loppuun asti jatkuvan kotiotteluputken pian aloittavan Bruinsin kausi jatkuu torstaiyönä Montreal Canadiensia vastaan.