Boston Bruinsin Tuukka Rask palasi torstain vastaisena yönä pitkästä aikaa NHL-puuhiin Montreal Canadiensia vastaan irronneessa voitossa (5-1) – joskin joukkueensa kakkosvahtina. Linus Ullmark urakoi tolppien välissä, mutta luukulta pois oli tippunut Jeremy Swayman.

34-vuotias savonlinnalainen puhui tilanteestaan NHL:n nettisivuilla. Rask ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta yksi asia on selvä. Hänen sekä muiden vuoden 2011 Stanley Cup -mestarien ura alkaa olemaan ehtoopuolella. Kastiin kuuluvat Patrice Bergeron ja Brad Marchand.

– Ikkuna on sulkeutumassa. Onko tätä jäljellä vuosi, kaksi vai kolme? Kukapa tietäisi?

– En ole tehnyt mitään tulevaisuuden suunnitelmia, pelaaja sanoi lisäten, että kunnossa oleminen on pelaamisen ehto. Mutta haluan pelata siinä jengissä, jossa olen koko urani ollut.

Bostonissa aiemmin kausina 2007-21 pelannut Rask kirjoitti äskettäin vuoden mittaisen ja miljoonan dollarin sopimuksen. Hänelle on tehty leikkaus, josta pelaaja on nyt toipumaan päin. Se miellyttää joukkuekaveri Marchandia.

– Tuukka on uskomaton maalivahti ja hän on ollut pitkään tässä sarjassa. Olen iloinen hänen puolestaan, kun kaikki on mennyt hyvin ja hän on toipunut entiselleen.

– Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö hän kykenisi auttamaan joukkuettamme. Hän on ollut yksi NHL:n parhaista maalivahdeista viimeiset kymmenen, 15 vuotta. Olemme onnekkaita, kun hän palaa takaisin.

Marchand vertasi Raskia Nikita Kutsheroviin. Venäläinen missasi koko viime kauden runkosarjan, mutta pudotuspeleissä hän latoi 23 ottelussa hämmästyttävät 32 pinnaa. Kausi päättyi toiseen peräkkäiseen Stanley Cupiin.

– Joukkue saa buustia tuon kaliiperin pelaajasta.

Suomalaisen pitäisi auttaa joukkuettaan ensimmäisen kerran suunnitelmien mukaan ensi yönä Philadelphia Flyersia vastaan.

– Uskon, että siinä voi olla henkisiä haasteita. Mutta kun saan pelejä alle, uskon voivani voittaa sen.