HIFK kävi hakemassa lauantaina komean vierasvoiton SaiPasta Lappeenrannasta. Loppulukemiksi kirjattiin helsinkiläisille lopulta 7-3. Joukkueen ykköspyssy matsissa oli 28-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja Jordan Schmaltz, joka paukutti uskomattomat viisi (1+4) tehopistettä.

Ei ole kovinkaan yleistä, että pakin paikalta lyödään tiskiin tuollaisia tehoja. Schmaltzista tuli vasta HIFK:n seurahistorian viides puolustaja, joka on tehnyt vähintään viisi pistettä yhteen otteluun. Pertti Lehtonen on tähän mennessä ainoa, joka iski peräti kuusi pinnaa yhdessä kamppailussa.

Tämän lisäksi toimittaja Miika Arponen kertoi Twitterissä, että 2000-luvulla vain kolme puolustajaa oli tehnyt ennen Schmaltzia viisi tehopistettä yhteen Liiga-otteluun. He ovat Valtteri Kemiläinen, Erik Karlsson sekä Toni Söderholm.

Miika Arponen

@MiikaArponen
Valtteri Kemiläinen viime helmikuussa 1+4. Sitä edellinen Erik Karlsson samat 1+4 työsulkukaudella. Sitä edellinen Toni Söderholm 2+3 tammikuussa 2004. Siinä kaikki tällä vuosituhannella. Ei kovin yleistä.

Schmaltzin yksi syöttöpiste oli komea tarjoilu täyteen vauhtiin Eetu Koivistoiselle, joka pääsi ajelehtimaan yksin läpi ja viimeistelemään rystypuolelta kiekon häkkiin. Koivistoinen kiittelikin maalin tehtyään asianmukaisesti Schmaltzia oikea-aikaisesta tarjoilusta. Näet maalista videon alempaa jutusta tai tästä.

HIFK:n riveissä ensimmäistä kauttaan pelaava Schmaltz nousi tehoiltansa myötä pakkien pistepörssissä jo jaetulle kärkipaikalle Kärppien Topi Niemelän kanssa. Hänellä on kasassa 38 ottelun jälkeen tehopisteet 7+19=26. Niemelällä on samat pisteet, mutta hän on pelannut kolme ottelua vähemmän.

Liiga

@smliiga
HIFK:n Jordan Schmaltz oli lauantain Liiga-kierroksen hahmoja, kun helsinkiläiset hakivat vierasvoiton SaiPasta. Schmaltzista tuli kautta aikojen viides HIFK-puolustaja, joka on tehnyt vähintään viisi pistettä yhdessä runkosarjaottelussa.
#Liiga #HIFK

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Schmaltz (@J_Swish24) -> Koivistoinen(@eetu13) ja kiitokset perään.

Jordan Schmaltzille VIIDEN tehopisteen ilta (1+4) 🔥

#HIFK #Liiga