St. Louis Bluesin maailmanmestaripakki Niko Mikkola on ollut yksi NHL:n viime aikojen pirteimmistä suomalaispelureista. Hän nousi otsikoihin taannoin Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn naamavärkin hieromisen takia ja vire oli mainio myös sunnuntaiyönä.

Vajaat 21 minuuttia luutinut pelaaja tehoili pisteet 1+1 ottelussa, jonka Toronto Maple Leafs voitti 6-5.

Puolustaja vei joukkonsa päätöserän alussa 4-5-johtoon maalin edestä. Osuma ei kuitenkaan riittänyt, kun vaahteranlehtipaidat nousivat vielä myöhemmin kahden maalin myötä voittoon.

Tehojen lisäksi Mikkola oli taas ollut vastustajan iholla, tällä kertaa Toronton ykköskentän Michael Buntingin turpavärkissä kiinni. Toimittaja Jeremy Rutherford päivitti pelaajan viimeaikaisista tekosista huvittavan twiitin.

– Peli kulkee ihan hyvin ja olen menossa oikeaan suuntaan. Yritän olla ajattelematta liikoja. Pelaan vain omalla tyylilläni. Välillä annan poikittaista mailaa tai taklaan, mutta se kuuluu omaan peliini, suomalainen oli sanonut tyynesti NHL:n nettisivujen mukaan.

Blues on tappiosta huolimatta hyvissä asetelmissa. Joukkue on kerännyt läntisen konferenssin porukoista pisteitä kolmanneksi eniten, 49 kappaletta.