Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue julkaistiin olympialaisiin torstai-iltana (katso koko joukkue täältä).

Suurimmaksi puheenaiheeksi nousi tähtimaalivahdin Noora Rädyn puuttuminen listoilta. Päävalmentaja Pasi Mustonen kertoi, että Rädylle on kuitenkin tarjottu ykkösmaalivahdin roolia, mikäli Anni Keisala sairastuu tai loukkaantuu. Kakkos- tai kolmosmaalivahtina Rätyä ei kuitenkaan nähdä siitä syystä, että niihin rooleihin löytyy sopivampiakin maalivahteja. Rädylle nähdään siis käyttöä ainostaan ykkösenä.

– Kaikki neljä valmentajaa toisistaan tietämättä valitsivat Anni Keisalan joukkueen ykkösmaalivahdiksi. Keisala osoitti jo viime MM-kisoissa olevansa maailman paras ja hän ansaitsee paikkansa.

– Mietimme, että onko meillä toista ykkösmaalivahdiksi kykenevää pelaajaa. Totesimme, että toinen näistä on Räty. Hän on ykkösmaalivahtikunnossa, mutta tämä on naiskiekon evoluution lopputulos. Jos Anni ei pysty pelaamaan, Räty täyttää ruudun, Mustonen perusteli Suomen Jääkiekkoliiton järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Mustonen mukaan hänen ja Rädyn välit on korjattu jo marraskuussa. Joulukuussa Räty nähtiinkin pienen tauon jälkeen Naisleijonien maalilla. Näytöistä huolimatta Keisala on tänä päivänä valmennuksen papereissa parempi.

– Keisala oli kertakaikkiaan loistava MM-kisoissa. Se oli merkittävin yksittäinen valintatekijä, Mustonen perustelee.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen