Leijonille vuonna 2019 sensaatiomaisen MM-kullan torjunut Kevin Lankinen palasi viikonloppuna NHL-kaukaloon upein ottein Minnesota Wild -tuplapeleissä.

Ensiksi tuli nokkaan 1-5, mutta suomalainen vahdettiin tolppien väliin Marc-Andre Fleuryn paikalle. Kiekot tarttuivat Chicago Blackhawksin tylystä häviöstä huolimatta 94,1 prosentin tarkkuudella.

Viime yönä prosentit jäivät lukemiin 90,9, mutta toisaalta kovin pidetty suomalainen venyi pikkumustan eteen peräti 40 kertaa. Kun nyt Wild voitti jatkoajalla 4-3, sai Chicago mukaansa elintärkeän pisteen.

– Lankisen saaminen takaisin maalille ensimmäisen kerran joulukuun puolen välin jälkeen oli valtava asia, päävalmentaja Derek King iloitsi seuran kotisivuilla.

– Hänellä on ollut pitkä tauko. Vaikka en pitänyt maalivahdin vaihtamisesta tuossa ensimmäisessä Wild-osassa, uskon sen hyödyttäneen Lankista. Meillä ei ollut aamujäitä ennen toista kohtaamista. Se ensimmäinen peli oli Kevinille eräänlainen alkulämmittely toiseen matsiin.

Lankinen ponnisti kiekkokansan tietoon keväällä 2019 torjuttuaan Leijonat sensaatiomaiseen maailmanmestaruuteen. Pudotuspeleissä kaatuivat peräkkäin Ruotsi, Venäjä ja Kanada. Välierässä ja finaalissa selän taakse meni vain yksi kuti.

Taso ei ole sen jälkeen romahtanut, vaikka Chicago ei tällä hetkellä taalaliigan kärkeen kuulu – toisin kuin viime vuosikymmenellä.

– Lankinen oli mahtava. Otimme ison alivoiman tapon, Lankinen oli ”inessä” koko illan. Hän otti todella isojan torjuntoja, joukkuekaveri Jonathan Toews kehui.

Suomalaismolari on torjunut tällä kaudella 13 ottelussa prosentein 88,9. Koko NHL-uran pinnat 48 koitoksessa ovat 90,5.

– Lankinen pelasi loistavasti. Hän näytti hyvältä. Hän lukee peliä hyvin, Wild on hyvä jengi saamaan kuteja läpi maalille. Hän saattoi olla tavallaan kaaoksen keskellä, mutta selviytyi siitä hyvin, King kehui.