Venäjä on julkaissut lopullisen joukkueensa Pekingin olympialaisiin.

Venäjän ehdokaslistalla oli aina tähän päivään saakka 31 pelaajaa, joista kuusi pudotettiin viime hetkellä pois. Rannalle jääneiden pelaajien joukosta löytyi NHL-lupaus Jaroslav Askarovin nimi.

Paperilla Venäjällä on arvokisojen kovin joukkue. Hyökkäyksessä viilettävät muun muassa KHL:n suurin tähti Vadim Shipatshjov ja entinen NHL-pelaaja Nikita Gusev. Puolustuksessa luutivat puolestaan esimerkiksi Nikita Nesterov sekä Vjatsheslav Voinov.

Venäjän olympiajoukkue:

Maalivahdit: Aleksandr Samonov (SKA Pietari), Timur Biljalov (Ak Bars Kazan), Ivan Fedotov (TsSKA Moskova)

Puolustajat: Aleksandr Nikishin (Spartak Moskova), Vjatsheslav Voinov (Dinamo Moskova), Aleksandr Jelesin (Lokomotiv Jaroslavl), Artem Minulin, Jegor Jakovlev (molemmat Metallurg Magnitogorsk), Nikita Nesterov (TsSKA Moskova), Sergei Telegin (Traktor Tsheljabinsk), Damir Sharipzjanov (Avangard Omsk)

Hyökkääjät: Sergei Andronov, Mihail Grigorenko, Pavel Karnauhov, Sergei Plotnikov, Anton Slepyshev (kaikki TsSKA Moskova), Nikita Gusev, Kirill Martsenko (kaikki SKA Pietari), Vadim Shipatshjov (Dinamo Moskova), Dmitri Voronkov (Ak Bars Kazan), Arseni Gritsjuk, Kirill Semenov (molemmat Avangard Omsk), Aleksandr Kadeikin (Salavat Julajev Ufa), Artur Kajumov (Lokomotiv Jaroslavl), Andrei Tshibisov (Metallurg Magnitogorsk)