Liigan kurinpitodelegaatio on langettanut JYP-puolustaja Ville Ottavaisen sekä Jukurien tshekkipakki Libor Zabranskyn kahden ottelun pelikieltoon.

Pelikiellon syynä on kaksikon ottama tappelu lauantai-illan ottelussa Mikkelissä. Puolustajat heittivät hanskansa neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja lensivät nyrkkihippojen jälkeen suihkuun. Video tappelusta on katsottavissa täältä.

– Vihaan häviämistä, sellainen tunne siinä tilanteessa oli mukana. Aiemmassa vaihdossa vedin Petrus Palmun päin maalia. Kaveri sitten tuli kysymään, lähdenkö. Noista on maksettava hintaa, se on lajin henki, Ottavainen kommentoi tilannetta ottelun jälkeen JYPin verkkosivujen otteluraportissa.

Kurinpito perusteli tuomioita muun muassa sillä, ettei tappelu ollut spontaani ja että se ei liittynyt käynnissä olevaan pelitilanteeseen. Tarkemmat perustelut päätöksestä voit lukea täältä.

19-vuotias Ottavainen on pelannut tällä kaudella 32 ottelua tehopistein 4+5. 21-vuotias Zabransky on puolestaan tehtaillut 39 otteluun pisteet 2+10.