St. Louis Blues ja Calgary Flames kohtasivat tällä viikolla jo toisen kerran. Jälkimmäinen tuhosi Bluesin aiemmin kotonaan peräti 7-1, mutta perjantaiyönä St. Louis maksoi kalavelat liki yhtä selvällä 5-1-kotivoitolla.

Ensimmäisessä osassa maalilla aloitti Jordan Binnington, mutta hänen tilalle vaihdettiin kesken kaiken nuorten maailmanmestari Ville Husso. Ryöpytyksessä takaiskuitta selvinnyt suomalainen sai aloitusvastuun perjantaina ansaitusti, ja matsi eteni upeasti.

Husso torjui 28 laakia, nousi pelin kakkostähdeksi ja petrasi tammikuun voitto-tappio-rekordia entisestään. Nyt tilillä on vuoden alkuun jo kuusi voittoa ilman tappioita starteista puhuttaessa.

Suomalaisen torjuntaprosentti on tältä ajalta 96,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,11. Piikki Binningtonin suuntaan oli kova.

Bluesin hyökkääjät Brandon Saad ja Brayden Schenn ylistivät vahtia taalaliigan nettisivuilla.

– Husso on ollut meille todella iso palanen varsinkin viime aikoina. En ole nähnyt NHL:ssä parempaa veskaria lähiaikoina. Hän on ollut aivan loistava.

– Husso oli jälleen loistava.

Bluesin molareista Binnington nauttinut suurinta vastuuta, kun tilille on kirjattu 23 matsia. Husso on tilastossa kakkosena 14 pelatulla ottelulla. Tolppien välissä on käynyt lisäksi kolme muutakin molaria.

Puhtaasti Binningtonin ja Husson prosentteja vertaillessa suomalaisen pitäisi saada vastuuta kenties enemmän: 90,1 – 94,5.

Bluesin asetelmat keskisessä divisioonassa oivat oivat, kun joukkue keikkuu kolmannella sijalla. Takana väijyvä Minnesota Wild on neljän pisteen päässä, joskin peräti viisi ottelua vähemmän pelanneena.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Komean rajapyykin rikkonut Aleksander Barkov osui alivoimalla – nousi kahden hurjan tilaston kärkeen Anton Lundellin avulla

Anaheim-pelaaja veivasi ilmaveivimaalin – Teemu Selännekin hämmästyi: ”Vau, oletko tosissasi?”