Liigan nettisivuilla kerrottin perjantaina, että Slovakian maajoukkueeseen Pekingin olympiakisoihin valittu TPS:n 17-vuotias hyökkääjä Juraj Slafkovsky on saanut peräti kuuden ottelun pelikiellon. Hän teloi viime viikonloppuna Kärppien Jaakko Niskalaa kohtalokkain seurauksin.

Hyökkääjä taklasi oululuaispakkia videotallenteen perusteella kyynärpäällä kupoliin, jonka takia slovakki lensi matsista ulos. Kärpät takoi ylivoimansa aikana useamman maalin ja marssi pelissä voittoon heikosta lopusta huolimatta.

– Slafkovsky suorittaa tilanteessa kontaktin kohotetulla käsivarrellaan, joka osuu Niskalaa päähän tai kaulaan. Pelaajien välillä ei ole juuri muuta kontaktia, tiedotteessa lausuttiin.

– Liigan hallituksen tekemän päätöksen perusteella selkeä päähän kohdistuva taklaus arvostetaan viiden ottelun mittaiseksi pelikielloksi. Mikäli taklaajan teko osoittaa moitittavuutta, rangaistusta korotetaan viidestä ottelusta delegaation harkinnan mukaan.

Pelaajan kakku alkaa perjantaina, jolloin TPS punnitsee Lukon. Vajaat kaksimertrinen ja reilut satakiloinen pelaaja on ollut otsikoissa viime aikoina kosolti, kun töötin lisäksi hänet siis valittiin Slovakian olympiakoneeseen.