Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue aloittaa urakkansa Pekingin olympialaisissa torstaina.

Naisleijonat lähtee turnaukseen vahvalla kokoonpanolla, eikä huippunimistä puutu kuin maalivahti Noora Räty, joka jätettiin erikoisin selityksin joukkueen ulkopuolelle.

Ilman Rätyäkin Suomen joukkueesta ei tähtiloistoa kuitenkaan puutu. Nostamme tässä artikkelissa esiin kolme joukkueen tähtipelaajaa, joista on paljon iloa olympiaturnauksen aikana.

Jenni Hiirikoski, puolustaja

34-vuotias Jenni Hiirikoski on yksi kaikkien aikojen naisjääkiekkoilijoista. Todella kokenut puolustaja on tänäkin päivänä pelipaikkansa paras pelaaja koko maailmassa.

Neljättä kertaa olympialaisissa pelaava Hiirikoski valittiin jälleen joukkueen kapteeniksi. 10-kertainen arvokisamitalisti ja kolminkertainen Ruotsin mestari tuo joukkueeseen äärettömän paljon arvokasta kokemusta. Alakerran johtaja tekee paljon myös pisteitä.

Seura: Luleå HF
Pelipaikka: P
Ikä: 34
Tämän kauden tilastot: 28 ottelua: 9+32=41

Michelle Karvinen, laitahyökkääjä

31-vuotias Michelle Karvinen on Hiirikosken ohella yksi Naisleijonien kokeneimmista pelaajista. Maailman parhaimpien hyökkääjien joukkoon lukeutuva tanskalais-suomalainen pelaaja on kova maalintekijä sekä maalipaikkojen luoja, joka tekee myös ketjukavereistaan parempia.

Karvinen on pelannut tällä kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, jossa on hän on ollut täysin dominoiva. 10 ottelussa on syntynyt älyttömät 47 tehopistettä. Tulosta odotetaan luonnollisesti myös olympialaisissa.

Seura: Malmö Redhawks
Pelipaikka: OLH/VLH
Ikä: 31
Tämän kauden tilastot: 10 ottelua: 26+21=47

Anni Keisala, maalivahti

24-vuotias Anni Keisala on olympialaisissa erityisen tarkkailun alla, koska valmentajat valitsivat hänet ykkösmaalivahdiksi Noora Rädyn sijasta.

Keisala on pelipaikkansa parhaimmistoa koko maailmassa ja hänet valittiin viime MM-kisojen tähdistöön sekä turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Keisala on useita muita huippumaalivahteja isompi (175 cm), josta on paljon hyötyä. Esimerkiksi Rätyä 10 senttimetriä pidempi. Maalivahtina häntä kuvaillaan tasaiseksi suorittajaksi, joka liikkuu hyvin ja reagoi todella nopeasti. Keisalasta povataan Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueelle pitkäaikaista ykköstorjujaa.

Seura: Ilves
Pelipaikka: MV
Ikä: 24
Tämän kauden tilastot: 15 ottelua: 94,5%, GAA 1,82