NHL:n pistepörssin ykkösnimi tulee Edmonton Oilersin sijaan tulikuuman Florida Panthersin leiristä. Pistepörssin kärkenä tähdistöottelutauolla viilettää Floridan Jonathan Huberdeau massiivisella saldolla 17+47=64.

Kanadalaislaituria on syytä nostaa framille, mutta hän kehuikin joukkuekaveri Aleksander Barkovia. Kolmanneksi tehokkain suomalainen on summannut tällä kaudella pisteet 21+19=40.

– Hän tekee armottomasti töitä ja on sitoutunut pelaamiseen sekä joukkueeseen. Olemme pelanneet pitkään yhdessä ja meillä on tosi hyvä keskinäinen kemia, kanukki ylisti NHL:n nettisivuilla.

Yksi ”ongelma” löytyy.

– Ymmärtämisvaikeuksia on edelleen kielimuurin takia, mutta teemme töitä sen kaatamiseksi.

Barkov on tunnettu vaatimattomana, kenties hiljaisena tai ainakin esimerkiksi maaleja hillitysti tuulettavana pelurina. NHL:n pistepörssin kärki on joiltain osin vastakohta suomalaiselle.

– Meillä on aivan erilaiset luonteet, mutta tulemme erittäin hyvin toimeen keskenämme. On tosi mukavaa syödä silloin tällöin yhdessä illallista.

Huberdeaulla on syytä hymyyn oman panoksen lisäksi myös joukkueen näkökulmasta. Pantteripaidat keikkuvat Atlantin divisioonan kärjessä, kun kauden 47 peliä ovat tuoneet 69 pinnaa. Se on eniten kaikista.