KHL:n runkosarjaa ollaan lopettamassa jo olympialaisiin. Tämä tarkoittaisi, että monet pelaajat jäävät jo varhaisessa vaiheessa ilman töitä. Liigaan saattaa olla kovasti tunkua niistä joukkueista, jotka eivät pääse pudotuspeleihin.

Lukko on jo tehnyt tiedusteluja rajan taakse mahdollisen vahvistuksen toivossa. Tähtäimessä on Vitjazin sentteri Daniel Audette.

Audette pelasi Lukossa viime kaudella.

Hankinnan tiellä on kuitenkin yksi sääntö. Kanadalaissentteri iski tuolloin 60 runkosarjaottelussa tehot 13+37=50. Tällä kaudella hän on nakuttanut 45 KHL-otteluun tehot 17+22=39.

– KHL:ssä on olemassa sääntö, joka koskee tiettyä ikärajaa nuorempia pelaajia. Jos annat sitä nuoremman pelaajan pois, menetät hänen pelaajaoikeutensa ja pelaajasta tulee vapaa agentti, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo Länsi-Suomen haastattelussa.

Yli 29-vuotiaat ovat vapaita siirtymään. Niin myös 28-vuotiaat, jos heillä on tilillään tietty määrä KHL-pelejä. Audette on 25-vuotias.

– Olen kysynyt Daniel Audettea, mutta hänestä sanottiin suoraan, että Vitjaz menettää hänen pelaajaoikeutensa, jos hän siirtyisi meille, Sahlstedt kertoo.

Sääntöä saatetaan muuttaa poikkeusoloissa. Venäläisseuroillekin olisi edullista, että nuoret pelaajat pääsisivät pelaamaan vielä tällä kaudella, eikä edessä olisi lähes puolen vuoden tauko seuraavaan KHL-kauteen.