Leijonissa MM-hopeaa viime vuonna maistellut hyökkääjä Mikael Ruohomaa pääsi SHL:ssä lauantaina hurjiin liekkeihin. Alastarolaisen Leksand kellisti Linköpingin maalikarkeloissa 8-4 ja suomalainen summasi pelissä hurjat tehot 3+1.

Joukkueensa ykkösketjun keskellä operoinut tähti osui avauserässä kerran ja kolmoserässä kahdesti. Suomalaisella oli saumat niitata jopa neljä maalia, mutta päätöserässä hän maalaamisen sijaan syötti kiekon Max Veronneaulle, joka iski kiekon tyhjiin.

Syöttökoneena tunnettu Ruohomaa kruunasi lauantai-iltansa lopulta ylivoimalla syntyneellä kolmannella maalilla.

C More Hockey

@cmorehockey
Mikael Ruohomaa gör sitt tredje och Leksands 8:e(!) 🔥

Ruohomaan tämän kauden saldo 31 ottelussa on 11+22=33. Alastarolainen pelaa SHL:ssä ensimmäistä kauttaan, kolme viime kautta meni KHL:ssä.

Leksand on SHL:ssä kahdeksantena ja Linköping kymmenentenä.