MIKKELI. Jukurit onnistui tiistaina uroteossa, kun se kellisti Ilveksen Jääkiekkoliigan kärkiottelussa lukemin 3-1. Sarjakärki Ilves oli jäänyt edellisen kerran pisteittä 11. joulukuuta. Mikkeliläisten näyte oli tuloksen ja putken murtamisen lisäksi kova siinäkin mielessä, että Jukurien peli oli liki ehjä läpi kuusikymppisen.

– Alkuun tultiin tosi hyvin, mutta sitten lopahti. Loppuun huikeita blokkeja ja repimisiä äijiltä, voittomaalin tekijä Joni Jurmo näki.

Ilves oli hänen mukaan odotetunlainen – kovaa päälle tuleva.

– Pakkien piti pitää puhetta, että päästiin paineen alta pois, liigauransa ja samalla kauden toisen maalin ladannut Jurmo mietti.

Peruspakki oli tehnyt uransa avausmaalin tyhjiin HIFK:ta vastaan, mutta nyt syntyi pelitilannemaali.

– Siinä oli kaksi aloitusta, ensimmäisessä olin liian lähellä. Toisessa jäin taaemmaksi ja sain hyvän aloitusvoiton. (Markus) Oden ja (Samu) Tuomaala tekivät huikean maskin. Se oli ensimmäinen maalini viisi vitosella kunnon veskarille, pelaaja virnisti.

Jurmo latasi kiekon sisään b-pisteen kaarelta samalla tavalla kuin lauantaina Sportia vastaan. Silloinkin puolustaja tuuletti, mutta maali merkittiin Jesper Piitulaiselle.

– Katselin nytkin uusintaa, että Oden pyöri maalilla. Ei syöttöä viitsisi tuulettaa. Ihan sama, vaikka se olisi ollut Odenin maali, Jurmo veisteli.

Jukurit lähenee jo sarjakärkeä, eikä mikään viittaa hiipumiseen.

– Kaikilla on tosi kiva tulla hallille ja kaikki nauttivat, kun pääsevät tekemään tätä hommaa. Henki on hyvä ja kaikki heittää hyvää juttua.