Naisleijonat pelasi olympialaisten puolivälieräottelun Japania vastaan lauantaina, Suomen aikaan aamupäivällä. Ottelu päättyi selkeään 7-1-voittoon ja näin ollen Naisleijonat jatkaa turnaustaan mitalipeleissä.

Suomi tuli ottelun alkuun ryminällä. Kun peli oli ehtinyt vanhentua neljä ja puoli minuuttia, taululla olivat jo lukemat 2-0. Ensin Petra Nieminen viimeisteli ylivoimalla avausosuman ja pari minuuttia myöhemmin Viivi Vainikka osui tolppien väliin. Japani kavensi vielä avauserän aikana 2-1:een, kun Akane Shiga iski kiekon häkkiin.

Toisessa erässä nähtiin jälleen kaksi suomalaisosumaa. Michelle Karvinen teki ensin Naisleijonien kolmannen maalin ja muutama minuutti myöhemmin Nieminen iski illan toisen osumansa.

Nieminen viimeisteli hattutemppunsa heti päätöserän alussa. Erän puolivälin tienoilla myös Susanna Tapani onnistui maalinteossa ja vielä myöhemmin Sanni Hakala löi loppulukemat 7-1:een.

Naisleijonien ykkösketju oli ottelussa oivalla pelipäällä. Nieminen kirjautti upeat tehopisteet 3+2, Karvisen ja Tapanin säestäessä tehopisteillä 1+2.

Välieräottelussa Naisleijonat saa vastaansa Yhdysvallat. Ottelu pelataan maanantaina 14.2. kello 15:10 alkaen Suomen aikaa. Toisessa välierässä kohtaavat Kanada ja Sveitsi maanantaina kello 6:10.

Näet Naisleijonien ja Japanin välisen puolivälieräottelun maalikoosteen alta tai tästä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Siitä nautiskelemaan ottelun maalikoostetta! Melkoista maalisadetta oli tämä puolivälierä!