Ruotsalaispakki Henrik Tömmernes on ollut Pekingin olympiajäillä hyvässä vedossa, vaikka Tre Kronor perjantaina putosikin pronssiotteluun. Turnauksen viisi ottelua ovat tuoneet pakille tehot 0+5, tehotilasto näyttää komeaa lukemaa +4.

Pelaajan panos ihastuttaa länsinaapurissa maan lajilegendoja.

– Tömmernes on ollut hyvä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Hän saa paljon jääaikaa ja hän on ollut tukijalka alakerrassa, urallaan neljä Stanley Cupia voittanut ja tarunhohtoisessa lähes 1 800 ottelua pelannut Nicklas Lidström hehkutti Aftonbladetin mukaan.

Sveitsiläisjoukkue Geneve-Servette HC:tä kipparoiva puolustaja on suomalaisille kenties tuttu kaudelta 2014-15, jolloin hän tuli Liigaan ja Tapparaan kesken talven. Siellä 22 runkosarjapeliä toivat tehot 2+8=10, 20 pudotuspeliottelun saldo oli 2+5=7. Kausi huipentui SM-hopeaan.

– Tömmernes ja ruotsalainen pakisto ovat olleet vankkoja. Olen vaikuttunut myös maalivahtitoiminnasta, lähes 1 500 NHL-ottelun Mats Sundin sanoi.

Ruotsilla on otettavana lauantaina pronssit ottelusssa Slovakiaa vastaan.