Pelicans julkaisi sosiaalisessa mediassaan avoimen kirjeen Joonas Jalvannilta. Lahtelaisjoukkueen kapteeni avasi julkisuuteen terveytensä tilaa.

— Tammikuussa 2021 sain tällin päähäni, jonka vuoksi olin sivussa peleistä yli kaksi kuukautta, Jalvanti muistelee tapahtumaketjun aloittanutta kolhua. Loukkaantumisen seurauksena minulla oli jatkuvaa päänsärkyä. Oireet lopulta helpottivat sen verran, että pääsin takaisin pelaamaan. Palasin pelaamaan loppukaudeksi, mutta en päässyt takaisin omalle tasolleni.

Kesän harjoitusjaksollakaan Jalvanti ei saanut itsestään kaikkea irti. Elokuussa alkaneissa yhteisissä jääharjoituksissa päänsärky palasi toden teolla muuttuen yhä säännöllisemmäksi. 33-vuotias puolustaja pelasi ja harjoitteli silti alkukauden normaalisti. Oireet eivät pelaamalla poistuneet.

Lahden Pelicans

@PelicansFi
Kapteenin tervehdys.

#PelicansFi #Liiga

— Syyskuussa havahduin siihen, että mielialani oli laskenut. Jääkiekko ei antanut enää sitä iloa, minkä olin ennen siitä saanut. Lokakuussa tuli seinä vastaan enkä enää yksinkertaisesti pystynyt harjoittelemaan. Hakeuduin psykiatrin vastaanotolle ja siitä lähtien olen ollut sairaslomalla masennuksen takia.

Jalvanti on käynyt välillä itsekseen jäällä ja olo on ollut paranemaan päin. Seuraavat kolme viikkoa ovat ratkaisevia loppukauden pelikunnon kannalta. Intohimo pelaamiseen ei ole konkaripakilta mihinkään hävinnyt, ja hän uskoo palaavansa kaukaloihin entistä vahvempana.