Montreal Canadiens haki 2-1-vierasvoiton Ottawa Senatorsista Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. Joukkueen sankariksi nousi suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen, joka vastasi molemmista Canadiensin maaleista ja sai valinnan ottelun ykköstähdeksi.

Ensimmäisen osumansa hän viimeisteli lyömällä irtokiekon maalin edustalta sisään. Toinen oli puolestaan komea kiskaisu hieman kauempaa maalista.

Lehkosella on nyt tältä kaudelta kasassa 50 ottelun jälkeen tehopisteet 9+13=22.

Canadiens on piristynyt huomattavasti valmentajavaihdoksensa jälkeen. Entinen päävalmentaja Dominique Ducharme sai potkut helmikuun 9. päivä, jonka jälkeen joukkueen peräsimeen palkattiin ex-pelaaja Martin St. Louis.

Joukkue on pelannut valmentajavaihdoksensa jälkeen nyt kahdeksan ottelua. Se hävisi ensimmäiset kolme ottelua, mutta parhaillaan se viilettää peräti viiden ottelun voittoputkessa. Kuvaavaa onkin se, että koko kaudella Canadiens on ottanut ainoastaan 13 voittoa.

Canadiens on viimeksi ollut yhtä pitkässä voittojuoksussa kaudella 2017-18. Tällä hetkellä joukkue on itäisen konferenssin viimeisenä.