NHL:n maalivahtilegendoihin lukeutuva Dominik Hasek latasi äskettäin täyslaidallisen venäläispelaajia kohtaan näiden kotimaan ja Ukrainan sodan takia. Hän kommentoi aihetta sen jälkeen, kun Washington Capitalsia kipparoiva Aleksandr Ovetshkin kommentoi venäläisten toimia turhan laimeaan sävyyn.

Taalaliigassa kausien 1990-2008 aikana pelannut tshekki näki Twitter-tilillään, että jokainen venäläinen olisi hyllytettävä välittömästi.

– Jokainen aikuinen ihminen Euroopassa tietää hyvin, että presidentti Vladimir Putin on hullu tappaja, ja Venäjä käy hyökkäyssotaa vapaata maata ja sen kansaa vastaan.

Puheet olivat kantautuneet kaksinkertaisen olympiavoittaja Aleksandr Kozhevnikovin korviin. Tämä kommentoi asiaa Russia Hockey -sivustolla suhteellisen kyseenalaiseen sävyyn.

Urallaan pääasiassa vain kotimaassaan pelanneen venäläisen mukaan tämä ottaisi Hasekin sanat toisella tavalla, jos hän olisi mennyt Buffalon seurajohdon luokse ja kieltäytynyt pelaamasta yhdysvaltalaisessa seurassa Jugoslavian pommituksen aikana.

– Hän kuitenkin tienasi miljoonia, kun pääkaupunki Belgradia pommitettiin. Sen vuoksi hän on minun silmiin pelkkä p*skiainen.