Jokereiden KHL-miehistössä vuodet 2018-2021 loistanut latvialaismaalivahti Janis Kalnins siirtyy loppukauden sopimuksella Liigaan.

Alkukauden SHL-seura Växjö Lakersin maalilla torjunut 30-vuotias Kalnins on solminut sopimuksen Tampereen Tapparan kanssa. Kalnins on pelannut tällä kaudella Ruotsin pääsarjassa 17 ottelua torjuntaprosentilla 88,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,84. Mies pelasi parhaalla Jokerit-kaudellaan 47 ottelua torjuntaprosentilla 92,0.

– Kalnins vahvistaa maalivahtipeliämme loppukaudeksi edelleen haastavina aikoina. Tiedämme hyvin hänen osaamisensa maalivahtina ja siksi tartuimme häneen kiinni, kun se tuli mahdolliseksi, Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi kommentoi seuran tiedotteessa.

– Kyseessä on hyvän työmoraalin omaava, positiivinen persoona. Hän on saanut kokemusta hyvissä sarjoissa viime kausina. Kalnins on nykypäiväinen maalivahti, jolla on hyvä kyky lukea peliä ja sijoittua järkevästi pelin kannalta, Tapparan maalivahtivalmentaja Aki Näykki lisää.

LUE MYÖS: Jymypaukku! Markus Granlund teki ainoan oikean ratkaisun – jättää KHL-seuransa