Suomalaispakki Santeri Hatakka yllätti monet syksyllä saatuaan vastuuta loka-marraskuussa San Jose Sharksissa alati. Peliaika pyöri 7-16 minuutissa, mutta lopulta komennus NHL:ssä jäi seitsemään peliin.

Riihimäeltä lähtöisin oleva alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalisti on pelannut tällä kaudella lisäksi 20 ottelua AHL:ssä farmijoukkue San Jose Barracudan väreissä. Siellä on syntynyt tehot 1+2=3 (-2).

– Hän kehittyy pikkuhiljaa. Hänellä on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta nuorilla pelaajilla yleensä on, NHL-joukkue Sharksin päävalmentaja Bob Boughner sanoi taalaliigan nettisivuilla.

– Olen pitänyt hänen otteistaan AHL:ssä. Heillä on ollut melko kapea pakisto, joten hän on saanut paljon roolia, paljon peliaikaa.

Vielä toissa kaudella esimerkiksi Mestistä KOOVEE:ssa pelannut Hatakka on tehnyt itseään tutuksi hyvänä peruspakkina. Boughner antoi kovan näkemyksen, jonka mukaan Hatakalla on kaikki ominaisuudet nousta hyväksi yleispuolustajaksi NHL:ään.

– Hän menee koko ajan eteenpäin. Hän on iso ja pitkä pelaaja, joka on hyvä puolustamaan. Hänellä on paljon hyviä työkaluja.