Gagarin Cupin voittoa viime kauden päätteeksi juhlinut KHL-seura Avangard Omsk menettää suomalaispelaajansa. Venäläissivusto Allhockey.ru kertoo, että Oliwer Kaski ja Ville Pokka jättävät joukkueen tänään lauantaina.

Sivuston mukaan joukkueen muut ulkomaalaispelaajat jatkavat pelejään Venäjällä. Heihin kuuluvat maalivahti Simon Hrubec (Tshekki), puolustaja Viktor Svedberg (Ruotsi/Kazakstan) ja hyökkääjät Peter Cehlarik (Slovakia) sekä Corban Knight (Kanada).

26-vuotias Kaski pelasi joukkueessa edelliset kaksi kautta, joiden aikana hän teki 105 otteluun tehopisteet 26+41=67. Vuoden vanhempi Pokka edusti seuraa puolestaan neljän kauden ajan ja teki 193 pelaamaansa otteluun pisteet 15+39=54.

KHL on menettänyt ulkomaalaispelaajiaan kovaa vauhtia viime aikoina. Jokerit jättäytyi pois pudotuspeleistä, minkä seurauksena sen pelaajat virtasivat muihin Euroopan sarjoihin pelaamaan. Lisäksi viimeisten päivien aikana sarjan ovat jättäneet suomalaisista Harri Säteri, Jyrki Jokipakka, Markus Granlund, Teemu Hartikainen, Sakari Manninen, Juha Metsola sekä Jussi Olkinuora.

LUE MYÖS: Myös suomalaisvahti lähtee KHL:stä – samasta seurasta poistuu lisäksi ex-TPS-hyökkääjä