Liigan runkosarjaa on jäljellä vielä reilun kahden viikon verran ennen kuin kevään pudotuspelit pääsevät vauhtiin.

Monet asiat ovat runkosarjan osalta vielä avoinna. Esimerkiksi vielä tässä vaiheessa kautta hyvin moni pelaaja on vahvasti ja aidosti mukana taistelemassa koko sarjan maalipörssin voitosta.

Tällä hetkellä kärjessä komeilevat 21 maalia mättäneet Jukurien Petrus Palmu sekä Pelicansin Jiri Smejkal. Heidän perässään 20 maalissa ovat puolestaan Tapparan Anton Levtchi sekä JYPistä HIFK:n riveihin siirtynyt Reid Gardiner.

19 maalin miehiä löytyy myöskin kaksi kappaletta. He ovat Kärppien Petter Emanuelsson sekä KooKoon Heikki Liedes. Iskuetäisyydellä ovat lisäksi 18 maalin miehet: Jukurien Jarkko Immonen, Tapparan Waltteri Merelä, TPS:n Markus Nurmi ja HPK:n Michael Joly.

Täysin pois laskuista ei voi myöskään pudottaa 17 maalissa olevia pelimiehiä. Heitä on kaikkiaan kuusi kappaletta: Tapparan Patrik Virta, Pelicansin Iikka Kangasniemi, Ilveksen Nicholas Baptiste, Ilveksen Eemeli Suomi, HIFK:n Eetu Koivistoinen ja Ässien Derek Barach.

Viime vuosina Liigan maalipörssissä on ollut korkeintaan muutama pelaaja karkumatkalla muista taistelemassa voitosta. Tänä vuonna tilanne on poikkeuksellisen tasainen ja voittajaehdokkaita löytyy runsaasti eri joukkueista.