Kahden syöttöpinnan Aleksander Barkov nousi suomalaisista taas eniten esille pisteiden valossa Florida Panthersin pelissä, jossa ottavana osapuolena oli Philadelphia Flyers numeroin 6-3.

Kipparin lisäksi valokeilaan ponnisti taalaliigassa edellisen kerran kaudella 2016-17 St. Louis Bluesissa pelannut Petteri Lindbohm, joka joutui heti paluupelissään nyrkkihippasille.

190-senttinen ja 95-kiloinen olympiavoittaja ja maailmanmestari tappeli toisen erän ensimmäisellä puoliskolla Flyersin Travis Konecnyn kanssa.

Tilannetta edelsi suomalaisen kova niitti Scott Laughtoniin. Suomalaispelaaja katsoi heti töötin jälkeen taklatun suuntaan ilmeisesti huolestuneen oloisena, mutta sen jälkeen Konecny iski hetki kimppuun. Tämänkin jälkeen pakki haki katsellaan kontaktin taklatun suuntaan.

Laughtonin tilasta ei ollut saatavilla tietoja Suomen aikaa perjantaiaamuna esimerkiksi ainakaan Phillyn kotisivuilta.

– Olin todella vaikuttunut hänestä. Lindbohm toi mukanaan fyysisyyttä ja kovuutta. Voisi sanoa, että hän on kuin veteraani. Kolmannessa erässä etenkin hän teki paljon nerokkaita juttuja, luotsi Andrew Brunette kehui seuran nettisivuilla.

– Olen iloinen nähdessäni, että hän sai alleen hyvän ensimmäisen pelin, NHL:n pistepörssin kärkipäässä keikkuva Jonathan Huberdeau sanoi.

Lindbohm sai vastuuta reilut 12 minuuttia, Barkov puolestaan pelasi vajaat 21 minuuttia. Pantteripaitojen kolmas suomalainen oli Eetu Luostarinen (14.21), Flyersin takalinjoilla puolusti vastikään jatkopahvin saanut Rasmus Ristolainen tehoin 0+1 (24.14).