Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on tunnettu aktiivisena seurapomona NHL:n siirtotakarajalle tultaessa.

Varsinkin viime vuoden siirtotakaraja oli Kekäläiseltä napakymppi. Suomalaispomo kauppasi tuolloin seuraikoninsa ja kapteeninsa, viimeistä sopimuskauttaan pelanneen Nick Folignon Toronto Maple Leafsiin. Vastine kaupassa oli hurja, sillä Kekäläisen onnistui saada Leafsin GM Kyle Dubasilta vaihdossa 1. kierroksen (2022) sekä 2. kierroksen (2021) varausvuorot.

– Folignon hankinnassa oli paperilla paljonkin järkeä Toronton kannalta. Hän toi tullessaan johtajuutta, karkeutta ja monipuolisuutta ja häntä pystyi hyödyntämään jokaisessa ketjussa. Mutta kaikki kuihtui pahasti kasaan hänen saatua selkävamman keväällä. Se näkyi otteissa koko loppukauden ajan ja hän pelasi lopulta Torontossa vain neljä runkosarjapeliä sekä seitsemän pudotuspeliottelua, Daily Faceoff -sivuston Matt Larkin muistelee.

– Toisin sanoen Leafs luopui ykkös- ja kakkoskierroksen varausvuoroistaan seitsemän pudotuspeliottelun takia, toimittaja ynnäilee.

Kekäläinen sen sijaan pääsee nauttimaan Foligno-kaupan hedelmistä vielä tulevan heinäkuun varaustilaisuudessa.