HIFK:n Niilo Halonen (arkistokuvassa) torjui lauantaina Porissa Ässät nurin numeroin 4-2 maalivahdin noustessa samalla kauden 16. varsinaisella peliajan voitolla todella harvinaiseen joukkoon.

Liiga

@smliiga
HIFK:n maalille palannut Niilo Halonen torjui lauantaina kauden 16. voittonsa varsinaisilla peliajoilla. Maalivahtien tämän kauden kärkimies voittoprosentilla (83,3) mitaten on tehnyt poikkeuksellisen kovaa jälkeä uransa 60:ssa ensimmäisessä ottelussa.

#Liiga #HIFK

Halonen on maalivahtien tämän kauden kärkimies voittoprosenteissa mitattuna (83,3), ja myös koko uran vastaava tilasto 60 ensimmäisen ottelun jälkeen on huima.

Halonen on torjunut urallaan voittoja siihen tahtiin, että prosenttilukema on peräti 70,6. Se on viidenneksi paras kyseisessä tilastossa kautta historian. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin edelle tilastossa yltää neljä kovaa nimeä: Jani Hurme (78,0), Jim Bedard (75,0), Kari Lehtonen (71,3) ja Lukas Dostal (70,7).

Halonen debytoi Liigassa jo kaudella 2016-17, käyden jäällä joskin vain muutamassa ottelussa. Tällä kaudella vyöllä on jo 23 ottelua, torjuntaprosentti näyttää lukemia 89,1.

Voitto-tappio-rekordi sen sijaan on kivenkova 16-2. Kolmessa matsissa hän on venyttänyt HIFK:n jatkoajalle tai voittomaalikisaan.