Colorado Avalanche koki valtavan takaiskun, kun joukkue menetti kapteeninsa Gabriel Landeskogin sairastuvalle viime viikolla. Hänelle tehtiin leikkaus polvivamman vuoksi. Paluuaikataulu ei ole vielä tiedossa.

Landeskog on mättänyt tällä kaudella 51 otteluun tehopisteet 30+29=59. Tehotilasto on myöskin komea +27. Hän toimii parhaillaan jo kymmenettä kauttaan Avalanchen kapteenina. Siinä on jo useampi hyvä syy sille, miksi Landeskogin poissaolo jättää valtavan aukon joukkueeseen.

Avalanche on pelannut nyt kaksi ottelua ilman kapteeniaan. Ensin se kaatoi Calgary Flamesin lukemin 3-0 ja sitten Los Angeles Kingsin samoin numeroin. Vaikka tuloksena onkin kaksi voittoa ilman ainuttakaan päästettyä maalia, joukkueen suomalaistähti Mikko Rantanen huomasi heti, miten isosta poissaolosta oli todella kysymys. Hän vaatiikin tässä tilanteessa muilta joukkueen jäseniltä enemmän johtajuutta.

– Hän (Landeskog) on iso osa meitä, etenkin johtajuuden suhteen, joten jos kapteeni menetetään kokoonpanosta, niin muiden täytyy nousta esiin ja käyttää ääntä pukuhuoneessa. En nimeä pelaajia, mutta jokaisen, jolla on vähänkin enemmän pelejä vyöllään, täytyy käyttää ääntä, Rantanen sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Rantanen toivoo myös, että pukuhuoneen lisäksi ääntä käytettäisiin enemmän myöskin vaihtopenkillä otteluiden aikana.

– Joskus saatamme olla liian hiljaa pelien aikana vaihtopenkillä, ja yritämme työstää tätä asiaa. Kaikki me voidaan pitää ääntä.

Rantanen viimeisteli molemmissa voitokkaissa otteluissa tehot 1+1. Kaikkiaan hänellä on nyt kasassa 58 ottelun jälkeen tehopisteet 29+42=71.