TPS:ssä kaudella 2019-20 runkosarjan 18 ottelussa prosentein 91,1 torjunut Erik Källgren on tehnyt NHL:ään upean sisääntulon. Perjantain vastaisena yönä ruotsalaisen edessä ottavana osapuolena oli Carolina Hurricanes suomalaisineen. Vaahteranlehtipaidat voittivat 3-2.

Arizona Coyotesiin vuonna 2015 seitsemännellä kierroksella 183. varattu pelaaja torjui 34 kertaa, torjuntaprosentti jäi upeisiin lukemiin 94,4.

Ottelun ykköstähti kuritti myös suomalaispelaajia huolella. Sebastian Aho (ei laukauksia), Jesperi Kotkaniemi (1) ja Teuvo Teräväinen (3) jäivät pisteittä tylyssä tappiossa.

– Se, että voitimme pelin, oli paras juttu tässä, molari kuittasi NHL:n nettisivujen mukaan.

– Tänään tuli ripareita tiistaihin verrattuna enemmän, mutta muuten tämä oli aika samanlainen matsi, 25-vuotias maalivahti jatkoi.

Canesia vastaan jäällä ei ole tilaa, voittomaalin tekijä Ondrej Kase arveli.

– Tiedän toki, että viime pelissä Källgren torjui nollat, mutta mielestäni hän pelasi tämän pelin uskomattomasti. Otaksun, että tämä peli oli hänelle paljon vaikeampi.

Kummatkin joukkueet kuuluvat NHL:ssä itäisen konferenssin kuumimpiin. Carolina on kerännyt pisteitä siinä toiseksi ja Toronto neljänneksi eniten.