MIKKELI. Liigan suorasta puolivälieräpaikasta taistelevalle TPS:lle ennen viikonlopun pelejä tehot 4+23=27 summannut Elmeri Eronen siirtyy ruotsalaislehti Expressenin mukaan Ruotsin SHL-joukkue Timrån väreihin ensi kaudeksi.

Osoitettu kiinnostus ulkomailta ei ole ihme, sillä 27 pistettä ovat Erosen parhaat turkulaisjoukkueessa seitsemän kauden aikana.

TPS-aikojen rekordi meni uusiksi kuun alussa. HPK:ssa hän summasi viime kaudella yhden kauden piste-ennätyksen 9+31=40.

– Ulkomailla pelaaminen on ollut unelma. TPS:n kanssa on nyt sopimus, joten muuta ei voi oikeastaan kommentoida, Eronen sanoi Mikkelissä aiemmin viikolla.

– TPS:n kanssa on nyt sopimus, joten en voi oikeastaan muuta kommentoida tästä, Eronen jatkoi viitaten Timrå-huhuihin.

Ensi kauteen asti voimassa olevan TPS-sopimuksen lisäksi yksi muuttuja mahdollisessa Timrå-siirrossa on sen sarjasijoitus. Ruotsalaisjoukkue taapertaa SHL:n häntäpäässä ja se on ajautumassa karsintoihin.

Sekä pelaajalla että turkulaisjoukkueella ovat edessään keväällä kiintoisa rutistus.

– Nyt voisi sanoa, että kausi on ollut nousujohteinen. On ollut tahmeatakin, mutta pikkuhiljaa ollaan pystytty parantamaan joukkueenakin. Toivottavasti parhaat pelit ovat vielä edessä pudotuspeleissä, juniori-ikäisenä alle 20-vuotiaiden Suomen mestaruuden ja U18-hopean sekä -pronssin voittanut Eronen mietti.