Erityisesti kaksi nuorta suomalaista kenttäpelaajaa pelaa tällä hetkellä loistavaa kautta Kanadan juniorisarja WHL:ssä. He ovat hyökkääjä Niko Huuhtanen (artikkelikuvassa) sekä puolustaja Christoffer Sedoff.

18-vuotias Huuhtanen on tehnyt Everett Silvertipsin joukkueessa 56 otteluun komeat tehopisteet 32+36=68. Hän pelaa ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa ja on parhaillaan koko sarjan pistepörssissä sijalla 17.

Huuhtanen on Tampa Bay Lightningin 7. kierroksen varaus kesän 2021 varaustilaisuudesta. Viime kaudella hän pelasi Tapparan U20-joukkueessa, jossa 37 otteluun syntyivät tehopisteet 20+14=34. Hänet nähtiin myöskin alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Pikkuleijonien mukana viime keväänä.

Red Deer Rebelsiä edustava Sedoff on puolestaan naulannut pakin paikalta 57 otteluun upeat tehot 6+45=51. Hän on parhaillaan puolustajien pistepörssissä sijalla seitsemän.

20-vuotias Sedoff edusti samaa seuraa myöskin toissakaudella, jolloin 61 ottelussa syntyivät pisteet 5+14=19. Viime kaudella hän pelasi lainalla Suomessa. Liigassa SaiPan riveissä kertyi 26 ottelua (0+2), Mestiksessä FPS:n joukkueessa seitsemän ottelua (0+1) sekä HIFK:n U20-joukkueessa kuusi ottelua (0+2). Nuorukaista ei ole varattu NHL:ään.