Philadelphia Flyersia useiden kausien ajan kipparoinut Claude Giroux on nyt Florida Panthersin miehiä. Mediatiedot kertovat, että kanukki oli noussut treeneissä heti ykköshyökkääjä Aleksander Barkovin kanssa samaan ketjuun.

Kanadalaiselle siirto oli taatusti mahdollisesta haikeudesta huolimatta maukas, sillä pantteripaidat kuuluvat sarjan parhaimpiin joukkueisiin. Flyers ei sen sijaan yllä pudotuspeleihin.

Pantteripaitojen uusi pelaaja kehui uutta joukkuekaveriaan, eli Barkovia.

– Barkov on todella älykäs pelaaja, joka sijoittuu aina hyvin. Hän on yksi sarjan parhaimmista puolustavista hyökkääjistä. Sen lisäksi hänellä on taitoja hyökkäyspäähänkin, Floridan uusi kasvo sanoi seuran Twitter-tilin videohaastattelun mukaan.

– Barkovin ketjussa pelaaminen olisi kuin ensimmäistä kertaa kouluun hekotellen meneminen, 34-vuotias konkari virnisti.

Nyt suomalaispelaaja oli puolestaan ottanut kantaan Girouxin tekemisiin.

– Hän on niin hyvä pelaaja. Oli hienoa nähdä hänen taitonsa ja se, mitä hän tuo joukkueeseen. Hän on loistava laitahyökkääjä. Häneen voi aina luottaa. Kun hänelle antaa kiekon, peliväline tulee varmasti vielä takaisin. Hänen kanssaan on todella mukava pelata, Barkov kehui NHL:n nettisivuilla.

– Meillä tulee olemaan todella hauskaa yhdessä jäällä, ja koko joukkueemme on erinomainen. Jokainen pelaaja voi pelata missä kentässä tahansa.

Giroux on iskenyt tällä kaudella 57 ottelussa 42 (18+24) pinnaa. Hän voi päästä ensimmäisen kerran irti Panthersissa perjantaiyönä Montreal Canadiensia vastaan.