Ensimmäistä kauttaan Boston Bruinsin riveissä pelaava suomalaishyökkääjä Erik Haula on parantanut peliään kauden edetessä. 61 otteluun ovat syntyneet tehopisteet 8+22=30.

31-vuotias Haula on napannut pelipaikan Bruinsin kärkiketjuista. Viimeiset viikot hänet on nähty joukkueen kakkosketjussa yhdessä David Pastrnakin sekä Taylor Hallin kanssa. Kolmikko pelasi yhdessä jo aikaisemminkin kaudella, mutta helmikuun lopulla se laitettiin uudelleen kasaan.

Ketju on pelannut nyt 14 ottelua putkeen yhdessä ja sinä aikana Haula on tehnyt komeat tehopisteet 3+10=13. Kahdessa edellisessä ottelussa on syntynyt peräti viisi syöttöpistettä.

– Tällä hetkellä tuntuu ihan mukavalta. Aina pyritään parempaan, mutta kolme maalia tasakentällisin (edellisessä ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan) on hyvä suoritus, ja siihen pitää olla tyytyväinen. Ennen peliä katsoimme videoita ja mietimme asioita, joita voisimme tehdä paremmin, Haula kommentoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy kehui myöskin Haulaa. Hän on ollut tyytyväinen siihen, miten Haula on pelannut viime aikoina ja miten hänen pelaamisensa on kehittynyt.

– Eniten hänen peliinsä on vaikuttanut nopeus. Alkukaudesta hän ei käyttänyt jalkojaan tarpeeksi. Ehkä hän yritti olla enemmän fyysinen, mikä ei ollut optimaalista. Kaikki kunnia hänelle, että pyrki ottamaan sitä roolia, mutta hän on tehokkaimmillaan, kun pitää jalat liikkeellä. Hän on pystynyt vastaamaan haasteeseen. Hän on ottanut paikan, eikä ole päästänyt siitä irti. Kun saa mahdollisuuden, se pitää käyttää. Ei ole kiveen hakattua, että rooli pysyy, jos ei tule onnistumisia, Cassidy sanoi.

Alla maalikooste Bruinsin ja Lightningin välisestä ottelusta, jonka Bruins vei loppulukemin 3-2. Haula keräsi ottelussa tehot 0+3.