Keski-Euroopassa pelattavassa monikansallisessa IceHL-sarjassa on käynnissä välierävaihe. Parit ovat Red Bull Salzburg – Vienna Capitals sekä Villacher SV – Fehervar AV19. Salzburg sekä Villacher johtavat tähän mennessä sarjojaan voitoin 1-0.

Neljästä välieräjoukkueesta peräti kolme luottaa kauden kovimmissa peleissä suomalaisvahtiin. Salzburgia edustaa Atte Tolvanen, Villacheria Tomi Karhunen sekä Fehervaria Rasmus Tirronen.

27-vuotias Tolvanen pelasi runkosarjassa 27 ottelua tilastojen ollessa kovat 92,4% ja 1,96. Pudotuspeleissä hän on pelannut yhden ottelun torjuntaprosentilla 95,8% päästettyjen maalien keskiarvon ollessa tasan 1,00.

Karhunen siirtyi Villacheriin kesken kauden helmikuussa. 32-vuotias vahti ehti pelaamaan runkosarjassa kolme ottelua (86,3%, 3,33) ja pudotuspeleissä on takana nyt kuusi ottelua tilastoin 90,8% sekä 2,85.

31-vuotias Tirronen sai runkosarjassa vyölleen 28 ottelua tilastoin 91,3% sekä 2,40. Pudotuspeleissä hän on nyt pelannut viisi peliä tilastoilla 92,1% ja 2,39.

Välierät jatkuvat lauantaina toisilla osaotteluilla.